Voorstellingen voor groep 7 en 8

Uitdagend en creatief, gericht op de individuele ontwikkeling. “Wat vind ik hier eigenlijk van?” Voorstellingen waarbij leerlingen meedoen en leren om de complexere facetten van muziek te begrijpen.

Razzmatazz!

Reis mee naar het New York van begin vorige eeuw. Trek je mooiste kleren aan en loop door de donkere straten. Een deur zwaait open. Muziek stroomt naar buiten. Come on in!

Groove Beest

In de concertserie Groove Beest ontmoet je echte podiumbeesten. Je ziet en hoort ze niet alleen, maar je voelt ze ook: hoe oud je ook bent, hun beestachtige grooves dringen door tot in je tenen.

Welkom bij het Orkest: de Eredivisie

Ontdek hoeveel een orkest lijkt op een voetbalteam (super veel!). Een interactief concert waarin leerlingen alles leren over het symfonieorkest, componeren en klassieke muziek.

Groove Beest: Bayou Bayou

Bimhuis

Dampende blues, jazz en gospel met een vet Amerikaans accent.

Als hij pianospeelt, klinkt het alsof hij geboren werd aan de andere kant van de oceaan, in muziekstad New Orleans. Alsof hij als kind in een grote soeppan met gumbo viel en nadat hij eruit kwam nooit meer gestopt is met muziek maken. Jetse de Jong is een tovenaar op de toetsen, bezeten van de blues. Zijn achtkoppige band Bayou Bayou zet de tent op zijn kop met soulvolle klanken uit het zuiden van de Verenigde Staten. Zing en swing mee!

Voor: groep 6 t/m 8
Wanneer: Donderdag 25 januari 2024, 10.30 en 12.30 uur
Waar: Bimhuis
Duur: 60 minuten
Lessen:  

Muzikale domeinen: zingen, spelen, luisteren, bewegen

Groove Beest: Lilian Vieira met Zuco 103

Bimhuis

Met Zuco 103 kom je in de sfeer van een zwoele zomeravond. Zangeres Lilian Vieira zingt liedjes die net zo zonnig klinken als Brazilië, het land waar ze geboren werd. Je kunt er eindeloos op dansen, dankzij de frisse beats van de band. Zuco 103 heeft over de hele wereld opgetreden en dat is goed te horen. Overal hebben ze weer wat nieuws opgepikt.

Lilian en haar band hebben samen veel meegemaakt. Dat is goed te horen in hun muziek: elk liedje is als een nieuwe aflevering in een spannende serie. Telkens zit je op het puntje van je stoel. Of spring je op om mee te doen. Hou je van dansen, meezingen of gewoon luisteren? Dan is Zuco 103 helemaal jouw ding.

Voor: groep 6 t/m 8 en VSO
Wanneer: donderdag 5 oktober 2023 om 10.30 (uitverkocht) en  om12.30 uur
Waar: Bimhuis
Duur: 60 minuten
Lessen:digitaal lesmateriaal voor voorbereidende les in de klas, workshop met muzikant in de klas

Muzikale domeinen:luisteren, zingen, bewegen, receptief

Van Gogh’s Way To Go

Het Muziekgebouw

Helaas is deze voorstelling geannuleerd.
Er wordt naar een alternatief gezocht. 

 

Voor wie: 7 en 8
Wanneer: vrijdag 1 maart 2024, 11 uur
Waar: Muziekgebouw, Grote Zaal
Duur: 60 minuten
Lessen: digitaal lesmateriaal voor twee voorbereidende lessen in de klas
Kosten: € 4,50 per leerling

Muzikale domeinen: luisteren, receptief, reflectief

 

Razzmatazz!

Concertgebouworkest i.s.m. met Het Concertgebouw

Daar! De skyline met zijn wolkenkrabbers! Hoor je de metro rammelen? Zie je de stoom uit de sidewalk komen? Over land en over zee zijn ze hierheen getrokken. Mensen van alle kleuren. Winkeliers, taxichauffeurs, gangsters. In hun bagage hun eigen muziek. Reis mee naar het New York van begin vorige eeuw. Trek je mooiste kleren aan en loop door de donkere straten. Een deur zwaait open. Muziek stroomt naar buiten. Come on in!  

Tijd voor RAZZMATAZZ!

Een dynamisch concert in de Grote Zaal met jazzinvloeden en stadsgeluiden van de roaring twenties. 

Voor wie: groep 7 en 8
Wanneer:
do 14 maart 2024: 9.30, 11.30 en 13.30 uur |
vr 15 maart 2024: 9.30 en 11.30 uur
Waar: Het Concertgebouw, Grote Zaal
Duur: 60 minuten

Lessen: Digitaal lesmateriaal voor voorbereidende les in de klas
Kosten: € 4,50 per leerling

Muzikale domeinen: 

Wie: Concertgebouworkest, Sander Teepen dirigent, Sarah Janneh acteur, Mart van Berckel regie, Sophie Kassies tekst, Vera Selhorst lichtontwerp/ kostuums/ enscenering

Frida

Nationale Opera & Ballet

De iconische kunstenares Frida Kahlo liet zich door een allesbehalve zorgeloos leven vol constante pijn niet tegenhouden: ze streed vol vuur tegen taboes en vóór vrouwenrechten. Met haar kleurrijke zelfportretten inspireert ze nog altijd mensen wereldwijd. Frida is een kleurrijke en tot de verbeelding sprekende viering van haar levensverhaal.

Voor wie: groep 7 en 8
Wanneer: dinsdag 13 februari 2024 om 13.30
Waar: Nationale Opera & Ballet
Duur: ca. 2 uur
Lessen: Voorbereidende workshop op school, lesmateriaal

Muzikale domeinen: zingen, bewegen, dansen, luisteren, receptief, reflectief

Wie: Choreografie  Annabelle Lopez Ochoa, Muziek Peter Salem, Muzikale begeleiding Het Balletorkest o.l.v. Matthew Rowe

Groove Beest: Chatlein & Roe

Bimhuis

Het duo Chatlein & Roe staat met het ene been in de geschiedenis en het andere in de toekomst. Chatlein is vooral bezig met vroeger: hoe klonk de muziek van zijn voorouders? Welke trommels, toeters en bellen bespeelden zij? Roe probeert zich voor te stellen hoe het in de toekomst gaat: hoe cool worden onze muziekinstrumenten? Welke flitsende nieuwe geluiden duiken er op? Samen maken zij toekomstmuziek met een vertrouwde, eeuwenoude hartslag.

Vernon Chatlein speelt percussie. Hij verdiept zich in traditionele drums en vergeten en verloren instrumenten. Vooral van Curaçao, waar zijn familie vandaan komt. Hij bouwt de instrumenten opnieuw op en maakt er weer nieuwe muziek mee. Tony Roe speelt piano en houdt tegelijk de laatste elektronische snufjes in de gaten. Zo tovert hij een vleugel om en geeft hem leven.

Voor wie: 6 t/m 8
Wanneer: Donderdag 23 november 2023, 10.30 en 12.30 uur
Waar: Bimhuis
Duur: 60 minuten
Lessen: 

Muzikale domeinen: 

Groove Beest: Jawa Manla | Distant Roots

Bimhuis

Ontmoet een echte wereldreiziger en laat je betoveren door haar Arabische luit.
Jawa was als kind al verzot op het geluid van de ud, de Arabische luit die haar vader bespeelde. Nu speelt ze zelf haar eigen muziek op de ud. Door te tokkelen op de snaren voelt ze zich weer even helemaal thuis. Jawa komt namelijk uit Syrië, maar heeft veel moeten verhuizen. Eerst naar Egypte, toen naar Turkije en later naar Nederland. Luister goed naar haar snarenspel en reis in gedachten met haar mee, langs allerlei landen en culturen.

Voor: groep 6 t/m 8
Wanneer: Vrijdag 12 april 2024, 10.30 en 12.30 uur
Waar: Bimhuis
Duur: 60 minuten
Lessen:  

Muzikale domeinen: zingen, spelen, luisteren, bewegen

Welkom bij het Orkest: de Eredivisie

Het Nederlands Philharmonisch Orkest

In Welkom bij het Orkest: De Eredivisie ontdek je dat een symfonieorkest super veel lijkt op een voetbalteam! Denk bijvoorbeeld aan: de rol van de dirigent/coach, niet meespelend maar veel bepalend. En hoe spannend is het om een penalty te nemen/een solo te spelen? Muziek maken en voetballen kun je alleen doen maar spelen in een elftal/orkest is het allerleukste! In deze interactieve voorstelling gaan leerlingen zelf componeren en leren zij alles over het symfonieorkest en (klassieke) muziek.

Voor: groep 5 t/m 7 en Speciaal Onderwijs
Wanneer:

Waar: De NedPho-Koepel
Duur: 90 minuten (45 minuten inleiding, 45 minuten voorstelling)
Lessen: 4 lessen van 30 minuten met digitaal lesmateriaal (3 voorbereidende lessen, 1 reflectieles)

Muzikale domeinen: zingen, spelen, bewegen, luisteren, receptief, reflectief